kék hírek

2021.01.22. 18:55

Letöltendőt kaptak a kalocsai bolti rablók

Gyorsított eljárásban kapott letöltendő börtönbüntetést egy kalocsai nő és férfi, akik hétfőn egy helyi áruházban kezdtek verekedni az őket lopáson rajtakapó biztonsági őrrel.

Hraskó István

A páros hétfőn ment be egy kalocsai áruházba, ahol a nő egy áruvédelmi eszköz nélküli szeszes italt rejtett el a ruhájában. Ezt azonban észrevette a biztonsági őr és felszólította a vádlottakat, hogy adják át az árut és menjenek vele az irodába. A tolvajok ehelyett menekülni akartak, ezért a biztonsági őr megpróbálta útjukat állni, mire nekilökték és odaszorították a kijárat melletti oszlopnak. Dulakodás közben az őr a földre esett, magával rántva a nőt. Ekkor segítségére sietett a bolt területi képviselője, azonban a férfi tolvaj az őr térdébe könyökölt és lefogta a kezeit, így a nő kiszabadult és a vádlottak el tudtak menekülni. A biztonsági őr könnyű sérüléseket szenvedett.

A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárás keretében már pénteken el is bírálta az ügyet, a nő rablásért jogerősen 2 év 9 hónap, a férfi 3 év 6 hónap börtönt kapott – közölte dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában