emberölési kísérlet

2021.01.14. 08:49

Bosszúból rágyújtotta volt élettársára a házat egy tiszakécskei nő

Felülvizsgálták annak a tiszakécskei nőnek a letartóztatását, aki több embert próbált megölni. Rájuk gyújtotta a házat.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kecskeméti Törvényszék végzésének a helybenhagyását indítványozta, amellyel felülvizsgálta annak a tiszakécskei nőnek a letartóztatását, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a kísérletével vádol.

A vádirati tényállás szerint a nő a tiszakécskei házában együtt lakott a sértettekkel, a volt élettársával valamint annak új partnerével. A nő úgy érezte, hogy a sértettek ki akarják semmizni, a lakását el akarják venni. A cselekmény előtti napokban kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált és belső hangokat hallott. 2019 szeptemberében azt hangoztatta, hogy bosszút áll mindenkin, aki neki ártott, majd a hajnali órákban a bútorokat és a függönyöket meggyújtva a már alvó sértettekre rágyújtotta a házat és a helyszínt elhagyta. A sértettek a tűzre felébredtek és még sikerült az égő házból kimenekülniük, ugyanakkor 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek.

Miután a vádlott letartóztatásának a vádemelést követő fenntartásától hat hónap már eltelt, a Kecskeméti Törvényszék a kényszerintézkedés indokoltságát felülvizsgálta és azt továbbra is fenntartotta.

A végzés ellen a nő jelentett be fellebbezést a letartóztatás megszüntetése végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában kifejtette, hogy miután a törvény a vádlott terhére rótt cselekményt 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a vádlottal szemben továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye valamint a büntetett előéletű vádlott esetében a sértettek személyére, az elkövetés körülményeire valamint elmeállapotára figyelemmel továbbra is tartani kell a bűnismétlés veszélyétől, ezért a letartóztatásának a fenntartásáról törvényesen rendelkezett az elsőfokú bíróság. Mindezekre figyelemmel a fellebbviteli főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában