Kalocsa

2021.01.19. 09:26

A nővér és húg előbb felajánlkozott, majd kirabolta a férfit

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy női testvérpár ellen, akik tavaly novemberben Kalocsán becsöngettek egy férfihez, majd kirabolták.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: tavaly november 17-én éjszaka a két nő – akik egyébként testvérek – becsöngettek egy kalocsai családi házba. A kaput nyitó férfinak szexuális szolgáltatást ajánlottak fel, de a sértett ezt visszautasította.

A nővérek ezután a kaput benyomva próbáltak beljebb jutni a házba. A kapun belül dulakodtak a házigazdával, majd az idősebb nő elszaladt a férfi mellett, és bement nappaliba. A fogasról leakasztotta a férfi válltáskáját, amiben a pénztárcája, iratai és egyéb tárgyai voltak, összesen 2 500 forint értékben.

A férfi a házba érve észrevette, hogy idősebb támadója el akarja vinni a táskáját, felszólította, hogy adja vissza, ám a nő erre nem volt hajlandó, ezért a sértett megpróbálta kivenni a kezéből, majd ismét dulakodni kezdtek. A nő lekevert egy pofont a sértettnek, aki elengedte a táskát, ekkor a rabló odadobta a húgának, és a két támadó elszaladt a zsákmánnyal. A kalocsai rendőrök aztán elfogták őket, és a táskát tartalmával együtt visszaszolgáltatták a férfinak.

Az idősebb nővér letartóztatásban van, míg húga szabadlábon várja a tárgyalást. A Kalocsai Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönt indítványoz velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában