bűnügy

2020.12.22. 08:42

Visszaeső elítélt bántalmazott egy börtönőrt a solti börtönben

A Kalocsai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfi ellen, aki 2019 december 20-án a solti börtönben tenyérrel arcon ütött, majd ökölbe szorított kézzel fenyegetett egy börtönőrt – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott jogerős szabadságvesztését töltötte az állampusztai börtön solti objektumában, amikor 2019. december 20-án délután az egyik börtönőr létszámellenőrzést hajtott végre. A vádlott lassan, vonakodva lépett a börtönőr elé, ami miatt a sértett szóban kérdőre vonta.

A vádlott erre egyszer tenyérrel arcon ütötte a jogszerűen eljáró börtönőrt, majd ökölbe szorított kézzel bokszoló mozdulatokat tett a sértett felé. A börtönőr a folyosón hátrálni kezdett és felszólította a vádlottat, hogy fejezze be. A vádlott azonban nem tett eleget ennek, ezért a sértett csak két másik elítélttel együtt tudta a vádlottat megfékezni. Végül sikerült a vádlottat megbilincselni.

A sértett börtönőr a bántalmazás miatt az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ami miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A visszaesőnek minősülő vádlottat a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a vádlott a kiszabandó börtönbüntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában