lajosmizse

2020.12.15. 08:54

Féltékenységből halálra verte a barátnőjét egy román férfi

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés a vád az ellen a román állampolgárságú férfi ellen, aki márciusban Lajosmizsén brutális módon halálra verte súlyosan ittas barátnőjét.

Hraskó István

A vádlott férfi 2019 augusztusában jött össze a nővel, aki időnként nála lakott, de tartós kapcsolat nem alakult ki közöttük, a nő ugyanis más férfiakkal is ismerkedett. Emiatt gyakran veszekedtek, mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, és a férfi féltékenységében, lerészegedve mások előtt is többször kiabált barátnőjével.

A vádirat szerint idén március 14-én este együtt mentek el egy lajosmizsei büfébe. Mindketten leittasodtak, a nő bizonytalanul mozgott és beszéde is alig volt érthető. Más férfiakkal is táncolt, a vádlott ezért számon kérte és lökdöste. Amikor hazaindultak, a férfi a karjánál fogva vezette a nőt, tovább veszekedtek, majd a vádlott elkezdte verni a barátnőjét. Egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel megütötte az arcát.

– A bizonytalan mozgású, súlyosan ittas nő emiatt a földre esett, majd a vádlott mindkét lábával felváltva többször megrúgta a védekezésre képtelen sértett testét és lábait. A sértett próbált továbbmenni, de a vádlott folytatta a brutális verést: számos alkalommal, nagy erővel ütötte és rúgta a testét és végtagjait – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Amikor a nő már nem bírt lábra állni, a férfi a vállára vette és elindult vele.

A nő kabátja azonban elszakadt, ezért ismét a földre zuhant, ekkor a vádlott egy darabon a földön vonszolta, végül az albérletébe vitte és ágyba fektette.

A nő ekkor már már nem élt.

A férfi másnap reggel szólt a munkaadójának, hogy a nő meghalhatott, így a munkaadó értesítette a mentőket és a rendőrséget. A nő az elhúzódó, kegyetlen bántalmazás miatt a fején és testszerte számos súlyos sérülést szenvedett, halálát a súlyos fejsérülései okozták – tette hozzá dr. Schmidt Gábor.

A letartóztatásban lévő román állampolgárságú férfit a főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott vele szemben és hogy a bíróság utasítsa ki Magyarország területéről. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kulonos-kegyetlenseggel-olte-meg-elettarsat-egy-roman-ferfi-3400144/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában