kiskőrös

2020.11.27. 12:03

Hasba rúgta a buszvezetőt, felfüggesztettet kapott

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy férfit, aki két hete, november 13-án a kiskőrösi buszpályaudvaron meglökött, rángatott és és hasba rúgott egy buszvezetőt, aki le akarta szállítani, miután a férfi nem fizette ki a jegyét.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott november 13-án este, a kiskőrösi buszpályaudvaron fel akart szállni az Izsákra induló autóbuszra. A buszvezető ki is állította a menetjegyet, de a férfi nem tudta kifizetni, mert nem találta a pénzét.

A sofőr jelezte, hogy még fél percet tud várni, utána el kell indulnia, hogy tartsa a menetrendet. A férfi azonban azonban továbbra sem lelte meg a pénzét, ezért a buszvezető felszólította, hogy szálljon le.

A vádlott viszont nem mozdult, mire a buszvezető levitte a táskáját a buszról és a legközelebbi padra tette.

A busz legalsó lépcsőjén álló vádlott ekkor a sofőrt megragadta a zakójánál és két kézzel meglökte, majd lelépett a járdaszigetre és rángatni kezdte a buszvezetőt, aki védekezett, de a vádlott térddel hasba rúgta.

A buszvezető – hogy a további támadást megakadályozza – végül a balhézó utast kabátjánál fogva a földre rántotta, a férfi ekkor hagyott csak fel a támadással. A buszvezető nem szenvedett sérülést.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő, büntetlen előéletű férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt pénteken állította bíróság elé, a Kiskőrösi Járásbíróság pedig 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában