BÁCS-KISKUN

2020.10.17. 11:19

Negyven tanyát ellenőriztek és a légtérből is akcióztak a rendvédelmisek

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság egyenruhásai a polgárőrökkel közös akcióban tartottak átfogó ellenőrzést Szabadszálláson, melynek során a légtérből követték nyomon a földi eseményeket.

baon.hu

Forrás: police.hu

A helyi rendőrkapitányság járőrei és körzeti megbízottjai, valamint a polgárőrök tartottak ellenőrzést a Szabadszállási Rendőrőrs illetékességi területén 2020. október 15-én. Az akció különleges eleme a Készenléti Rendőrség által biztosított helikopter volt, melynek segítségével a résztvevők viszonylag nagy területet tekinthettek át, így a figyelmüket valóban semmi nem kerülte el.

Az egyenruhások a téli időszakra való felkészülés jegyében a szórványosan elhelyezkedő tanyákat járták körbe, és meglátogatták a külterületen élőket. Az engedély nélküli fakitermelés, valamint az illegális vadászat megelőzése, megakadályozása érdekében felmérték az erdőterületeket és a tanyavilágot. Ehhez a légi megfigyelés kitűnő lehetőséget biztosított.

Az akció során negyven tanyát ellenőriztek, és negyvenkét személyt igazoltattak. Öt fővel szemben 50.000 forint közigazgatási bírságot, négy személlyel szemben pedig összesen 40.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. A járőrök négy szabálysértési feljelentést is tettek, valamint négy kerékpáros – a láthatósági mellény hiánya miatt – figyelmeztetésben részesült. Egy személyt az egyenruhások előállítottak, vele szemben szabálysértési eljárás indult.

Két elfogás is volt az akció időtartama alatt: a körzeti megbízottak 9 óra 25 perckor intézkedés alá vontak egy autót, amelynek sofőrjéről kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. Egy sárkeresztúri nőt Kunszentmiklóson fogtak el, ellene a Székesfehérvári Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában