Videóval

2020.10.19. 11:49

Bíróság elé kellett állnia a meccsen verekedő kézilabdásnak Kiskőrösön

Garázdaság bűntette miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kiskőrösi Járásbíróság azt a siklósi kézilabdázót, aki a szeptemberi, Kiskőrös elleni NB II-es meccsükön rátámadt a hazai csapat egyik játékosára és többször is megütötte.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A szeptember 26-án megrendezett Kiskőrös-Siklós NB II-es férfi kézilabda mérkőzés ritkán látható, sportpályákra egyáltalán nem illő jeleneteket hozott, amelynek nézők is szemtanúi voltak, ugyanis kézfertőtlenítés után, maszkban beléphettek a sportcsarnokba.

A lefújás előtt 10 másodperccel, a hazai csapat hét gólos vezetésénél a kiskőrösi T. Attila és a siklósi V. Zsolt között konfliktus alakult ki, a bírók mindkettőjüket kiállították. A balhé itt kezdődött, ugyanis V. Zsolt játékosként a cserepadon ülő apja, V. László berohant a pályára és rátámadt a kiskőrösi kézisre.

– A vádlott meglökte a kiskőrösi férfi felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, így mindketten a földre kerültek. Ezután a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

Ekkor ugyan még sikerült valahogy lecsillapítani a feleket és a találkozót befejezték, azonban az indulatok az öltözőfolyosón ismét elszabadultak. V. László odament a folyosón álló T. Attilához, és egyszer nagy erővel pofon ütötte, a további verekedésnek a többi játékos és a rendezők vetettek gátat, majd a rendőrök is kiérkeztek.

Az ügyészség szóvivője elmondta: a bántalmazás miatt a kiskőrösi játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a siklósi kézilabdázót nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt múlt pénteken állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.baon.hu/wp-content/uploads/2020/10/bacfou20201015.mp4"][/video]

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában