KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.10.14. 09:12

Balhézott és verekedett az autóbusz-állomáson a féltékeny férfi

Vádat emeltek egy 19 éves fiatal félegyházi férfi ellen, aki februárban Kiskunfélegyházán nem engedte felszállni a buszra 15 éves barátnőjét, majd a lány segítségére siető fiút is bántalmazta.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az elkövetéskor 18 éves fiatalember és 15 éves barátnője idén február 15-én délután a kiskunfélegyházi autóbusz állomáson voltak, és a vádlott féltékenykedése miatt veszekedni kezdtek.

A lány fel akart szállni a Tiszaalpárra induló autóbuszra, de barátja ezt nem engedte, ruhájánál fogva többször visszarántotta a busz lépcsőjéről, majd elé állt és nem hagyta, hogy felmenjen. Ez a dulakodás mintegy 5-10 percig tartott. Közben odaérkezett a lány két fiúismerőse, és egyikük a jelenetet látva felelősségre vonta a féltékeny fiatalembert, kérve, hogy hagyja abba a balhézást.

A vádlott viszont feldühödött és a közeli lámpaoszlopnak lökte a fiút, majd elgáncsolta. Mind a ketten elestek, és birkózni kezdtek, a fiú ki akart kerülni a vádlott fogásából. A lány felszaladt az autóbuszra és leült, míg a másik ismerős fiú igyekezett szétválasztani a dulakodókat. Amikor ez sikerült, akkor a vádlott is felszállt a buszra, de nem sokkal később érkeztek a rendőrök, és igazoltatták.

– A vádlott garázda magatartása miatt a lány segítségére siető fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kérte a vádlott megbüntetését – közölte dr. Schmidt Gábor. A vádhatóság szóvivője hozzátette: a szabadlábon védekező vádlottat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettén kívül garázdaság és könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a bűncselekményeket beismerő vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában