kék hírek

2020.09.11. 13:37

Öt év fegyházat kapott a halasi rabló, aki lopott és drogozott is

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletéért, garázdaságért, lopásért és kábítószer birtoklásáért öt év fegyházat kapott egy tizenkilenc éves kiskunhalasi férfi.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Mint azt dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője közölte, a vádlott május 23-án Kiskunhalason a Kossuth utca és a Jósika utca kereszteződésében egy tizennégy éves fiútól akart pénzt kérni, aki ezt megtagadta. Támadója követni kezdte, majd rákiáltott, hogy pakolja ki értékeit, vagy megszúrja. A sértett fiú ekkor futásnak eredt, hogy segítséget kérjen, a vádlott kerékpárral üldözte és késével kaszáló, szúró mozdulatokat tett, de a sértettnek végül sikerült bemenekülnie a közeli gimnáziumba.

A bíróság a vádlott bűnösségét garázdaságban is megállapította, mert még tavaly áprilisban a lakásával szemközti ház ablakát minden előzmény nélkül – meg nem határozható okból – betörte.

A tizenkilenc éves férfi bűnlajstroma itt nem állt meg, kiderült ugyanis, hogy tavaly májusban egy ház udvarától sarokcsiszolót lopott el, amit aztán eladott. Ráadásul elfogásakor kábítószert, zsályát találtak nála, amit a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől vásárolt.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat öt év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte, a döntés még nem jogerős.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában