Kiskunhalas

2020.09.22. 12:01

Naponta rabolta ki idős szüleit, hogy kristályra legyen pénze

Tönkretette saját magát és családja életét is egy kiskunhalasi férfi, aki miután elveszítette munkáját, idős szüleitől erőszakkal szerzett pénzt kristályra és herbálra, gyakran megölésükkel fenyegette és időnként ténylegesen bántalmazta is őket.

Hraskó István

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: az évek óta tudatmódosító szereket fogyasztó kiskunhalasi férfi szülei háztartásában élt. 2019 szeptemberében elveszítette a munkáját és rendszeres jövedelmét, így a kristály és herbál fantázianevű szerekre nem volt pénze. Innentől kezdve egyre agresszívebben viselkedett idős, megromlott egészségi állapotú szüleivel és kiskorú gyermekével, ok nélkül kiabált, szétverte, megrongálta a lakás berendezési tárgyait, és szüleitől naponta átlagosan 4 ezer forintot követelt. Hogy a pénzt megkapja, édesanyját többször megütötte a fején, a falhoz szorította, édesapját lökdöste, és rendszeresen fenyegette őket a megölésükkel, házuk felgyújtásával.

Több alkalommal kést vett a kezébe és szülei felé tartotta, vagy beleszúrta az asztalba, székbe. A vádhatóság helyettes szóvivője hozzátette: a férfi szülei az erőszak és fenyegetések hatására a követelt pénzt utóbb mindig átadták, amit a vádlott tudatmódosító szerekre költött.

Végül idén március 16-án a szerhasználat miatt rosszul lett, önmagát és mást veszélyeztető állapota miatt a mentők rendőri segítséggel kórházba szállították. Szülei félelmükben rokonokhoz költöztek.

A vádlott közel fél éven át mintegy 700 ezer forintot rabolt el szüleitől, akik a megtakarításukból, majd a nyugdíjukból adtak pénzt neki úgy, hogy már a saját és unokájuk megélhetése is veszélybe került, rokonaik anyagi segítségére szorultak. Ráadásul a vádlott mindezeket gyermeke szeme láttára követte el, ami a kiskorú gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában