vádemelés

2020.08.25. 11:13

Régi ismerősével szemben önbíráskodott a félegyházi férfi

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2019. augusztus 17-én egy tartozás behajtása során megverte egyik régi ismerősét, majd a megfélemlített férfit egy bankautomatához kísérte, ahol a sértett felvett és átadott neki 50.000 forintot.

baon.hu

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 17-én este Kiskunfélegyházán felkereste az egyik régi ismerősét, akivel korábban együtt dolgoztak külföldön. A vádlott azért ment el a sértetthez, hogy visszakérjen egy kölcsönadott pénzösszeget. A vádlott még 2019. év elején adott kölcsön a sértettnek 50.000 forintot, de többszöri kérésre sem kapta vissza.

A sértett azonban a vádbeli napon sem fizetett. Azt mondta a vádlottnak, hogy a külföldi munkavállalás során az útiköltséget ő fizette, így az 50.000.-Ft-ot nem adja vissza a vádlottnak, hanem abba beszámítja. Ezen a vádlott feldühödött és azért, hogy a pénzét visszakapja, a tartozást követelve ököllel többször arcon ütötte. Ettől a sértett elszédült és a földre esett, a vádlott a földön fekvő sértettbe többször bele is rúgott.

A bántalmazással megfélemlített férfi ezután autóba ült és egy bankautomatához hajtott, ahová a vádlott gépkocsival követte. Itt a sértett nem tudott pénzt felvenni, ezért egy másik automatához mentek. A sértett felvett 50.000 forintot és azt átadta a mindvégig mögötte álló vádlottnak, aki távozott a helyszínről.

A vérző fejjel a személygépkocsijában ülő sértettet arra járőröző rendőrök vették észre és részére mentőt hívtak. A sértett a bántalmazás miatt a fején és az egyik kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekményt, őt a járási ügyészség önbíráskodás bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a gazdagodása erejéig a vádlottal szemben vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában