bíróság elé áll

2020.07.28. 11:54

Részegen, benyugtatózva gázolta el a kerékpárost a kecskeméti férfi

Hamarosan bíróság elé áll az a kecskeméti férfi, aki tavaly nyáron tehergépkocsijának tükrével elsodort egy kerékpározó nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A cserbenhagyó ittasan, benyugtatózva ült a kormány mögé.

Hraskó István

A férfit tavaly június elején a bíróság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, de ez nem tartotta vissza attól, hogy újra rossz útra térjen. – Június 22-én késő este alkohol és nyugtató hatása alatt közlekedett tehergépkocsijával Kecskeméten, a Vacsi közön. Vérében 3,6-3,76 ezrelék véralkohol koncentráció és nagy mennyiségű nyugtató volt – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. Vezetésre képtelen állapota miatt áttért a menetirány szerint jobb oldalon kialakított kerékpársávba és visszapillantó tükrével elsodorta az előtte kivilágított kerékpárján tekerő nőt. A sértett a baleset következtében az úttestre esett és nyolc napon túl gyógyuló lapocka- és sorozat-bordatörést szenvedett.

A vádlott járművével a helyszínt megállás nélkül elhagyta, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a földre zuhant és sérült kerékpárosnak. – Az ittas és bódult vádlott amellett, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem ülhetett volna volán mögé, megszegte azt a KRESZ-szabályt is, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművével azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni – részletezte a vádhatóság helyettes szóvivője.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés mellett segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza. Az ügyészség a korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtására is indítványt tett. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában