TOMPA

2020.07.20. 11:37

30 csomag kannabiszt akart Prágába szállítani egy szerb drogcsempész

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy szerb férfi ellen, aki 2019 októberében közel 13 kg marihuánát akart egy autóban elrejtve Szerbiából Prágába csempészni, de a tompai határátkelőnél a vámvizsgálat során elfogták.

baon.hu

A vádirat szerint a szerb férfinek a családi problémái miatt pénzre volt szüksége. 2019 októberében egyik ismerőse felajánlotta, hogy ha kannabiszt szállítana külföldre, akkor a szállítás után adna neki 1500 eurót.

A megbízó utasításának megfelelően a vádlott 2019. október 24-én az autójával Koszovóba hajtott és egy benzinkútnál hagyta a járművet. Az autóban az indítókulcs is benne volt, hogy az ismeretlen bűntársak el tudják rejteni benne a drogot. Mintegy két óra múlva kapta vissza a kocsit azzal az utasítással, hogy a kábítószernek 2019. október 26-án délre Prágában kell lennie, ahol további utasításokat fog kapni a drog továbbadásáról.

A vádlott október 25-én el is indult a szerbiai otthonából az autóba rejtett droggal. Délután érkezett a szerb-magyar határhoz, ahol a vámvizsgálatot végző pénzügyőrök megtalálták a gépkocsi üzemanyag-tartályában és a pótkerékben a kábítószert. A hatóság tagjai 30 darab vákuumfóliázott csomagot foglaltak le, amelyek összesen közel 13 kg kannabiszt tartalmaztak. A kiérkező rendőrök a vádlott autóját is lefoglalták.

A lefoglalt drog hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű, azt a vádlott azért akarta Magyarországon keresztül a csehországi Prágába szállítani, hogy ott a bűntársai forgalomba hozhassák.

A vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt csempészautót és a drogot is el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában