Kiskunfélegyháza

2020.05.21. 08:34

Vádat emeltek a lakótársát féltékenységből szíven szúró férfi ellen

Vádat emelt a megyei főügyészség a tavaly novemberi félegyházi emberölés ügyében. Egy 54 éves férfi 45 éves lakótársát szúrta szíven zsebkésével, miután összevesztek.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott és barátnője 2019 elején a hajléktalan szállóról költözött egyik ismerőse kiskunfélegyházi házába, ahol szívességi lakáshasználóként éltek. Az áram nélküli háznak csak egy helyisége volt használható, itt a tulajdonoson, az 54 éves vádlotton és a barátnőjén kívül még egy 45 éves férfi, a későbbi áldozat is lakott.

A sértett és a vádlott rendszeresen ittak és gyakran összevesztek. A sértett ugyanis részegen többször ajánlatokat tett a vádlott barátnőjének, amit a másik férfi sérelmezett, és többször veréssel vett elégtételt riválisán. Aztán végül mindig kibékültek.

2019. november 8-án kora délutánra mindketten ismét teljesen lerészegedtek. A vádlott közeledni próbált a barátnőjéhez, de a nő visszautasította. A sértett ekkor rászólt a vádlottra, összevitatkoztak, dulakodni kezdtek és ököllel ütötték egymást. – A sértettnek sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából és visszaült az ágyára. Ekkor a vádlott odalépett hozzá és zsebkésével „úgyis megöllek!” szavak kíséretében nagy erővel mellbe szúrta. A sértett a szúrás miatt visszahanyatlott az ágyára és meghalt. A vádlott ezután visszatette a kését a párnája alá, majd értesítette a rendőrséget – részletezte a vádhatóság szóvivője. A kiérkező mentők már csak a sértett halálának beálltát tudta megállapítani, míg a rendőrök őrizetbe vették a késelőt. A késszúrás a sértett szívét is érte, életét az orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a főügyészség emberölés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az emberölést egy garázdaság miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is indítványozta az ügyészség. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik