KECSKEMÉT

2020.04.06. 09:00

Elütötte a gyalogost, majd a körút közepén sorsára hagyta

Vádat emelt az ügyészség az ellen a kecskeméti férfi ellen, aki 2018 októberében a Mária körúton elsodort egy szabálytalanul közlekedő gyalogost, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az elütött, de még élő férfin nem sokkal később egy busz ment át, ezután a helyszínen elhunyt.

Hraskó István

A vád szerint a gyalogos férfi – az ügy sértettje – 2018. október 12-én éjszaka Kecskeméten, a négysávos Mária körúton a közeli kijelölt gyalogátkelőhely ellenére szabálytalanul, nem a zebrán akart átkelni. Féktávolságon belül lépett az autójával érkező vádlott elé, aki a kocsi bal tükrével elsodorta, a gyalogos ettől a szemközti sávba zuhant.

– A vádlott annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, a helyszínről megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget az úttesten fekve közvetlen életveszélyben lévő, sérült férfinak – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A baleset után a szemközti sávban egy busz jött, vétlen sofőrje féktávolságon belül észlelte az úton fekvő, akkor még élő, sötét ruházatú sértettet, ezért átment rajta, majd megállt. A gyalogos a busz áthaladása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

– Az autós megszegte azt a KRESZ rendelkezést, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművével azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni. Amennyiben a vádlott a sértett elütését követően a helyszínen megállt volna és a további baleset elhárítása érdekében segítséget nyújtott volna, úgy a későbbi halálos kimenetelű baleset elkerülhető lett volna – jelentette ki dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában