KÉK HÍREK

2020.02.14. 12:58

Hét évre ítélték a nyakvágót Kecskeméten

Hét év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 49 éves olasz férfit, aki 2018 novemberében elvágta a nyakát egy ladánybenei férfinak a kecskeméti Goose Bar előtt, majd megpróbált elmenekülni az országból.

Hraskó István

Képünk a tavaly októberi tárgyaláson készült

Fotó: Hraskó István

M. P. 2018. november 4-én, éjfél után több ismerősével a kecskeméti Goose Bar-ba ment, ahol nem ivott alkoholt. Éjjel 3 körül a táncparketten összeszólalkozott egy kecskeméti férfivel, akit ököllel kétszer fejen ütött, majd miután a másik földre került, akkor is felé rúgott-taposott.

Ekkor a biztonsági őrök kivezették, mire a vád szerint az utcán parkoló Bentley-jéhez ment, kivett belőle egy körülbelül 8 centiméter pengéjű kést, majd visszaindult a bejárathoz. Ott közben lökdösődés, dulakodás alakult ki, egy ladánybenei férfi, P. Roland az egyik olasz férfi felé nyúlt. M. P. ekkor az őt visszatartani, csillapítani igyekvő ismerőseit félrelökve-magáról lerázva odament, és rátámadt P. Rolandra, aki ugyan ütve és rúgva próbálta a támadást elhárítani, de az olasz bal tomportájékon és a hátán megszúrta a késsel, majd egy határozott mozdulattal elvágta nyakának a bal oldalát, 12 centiméteres sebet ejtve.

A ladánybenei férfi életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg, anélkül biztosan elvérzett volna. Ahogy az ügyész fogalmazott: „a halál reális bekövetkezésének esélye fennállt”. A tettes néhány ismerősével együtt kocsiba pattant és elhajtott, a rendőrök Kiskunfélegyházán fogták el, mikor már összepakolt és távozni készült.

A vádlott az előkészítő ülésen megtagadta a vallomástételt, így dr. Fodor Endre bíró tárgyalást tűzött ki a büntetőügyben. Úgy tudjuk, M. P. a rendőrségi nyomozás során részleges beismerő vallomást tett, információink szerint azt viszont tagadta, hogy a kést a kocsiból vette volna ki, azt állította, hogy az eredetileg a sértettnél volt, tőle vette el.

Képünk a tavaly októberi tárgyaláson készült
Fotó: Hraskó István

A Kecskeméti Törvényszék bizonyítottnak találta az emberölés kísérletét és a garázdaság bűntettét, ezért az olasz férfit 7 év börtönre és 5 év kiutasításra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítésért, az emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértés megállapítása és a kiutasítás mellőzése érdekében fellebbezett. A megyei főügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges jogorvoslat bejelentésére. A vádlott letartóztatását a törvényszék fenntartotta. A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában