KÉK HÍREK

2020.02.03. 16:01

Előzetesben van a keceli kendertermesztő páros

A Kiskunhalasi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn előzetesbe helyezte azt a szentendrei férfi és budapesti nőt, akik egy keceli ház pincéjében nagy tételben kendert termesztettek.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Mint azt megírtuk, a megyei rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói – korábban beszerzett információk alapján – szombaton egy keceli házban tartottak szemlét. A szuterénben 451 tő kendert találtak és foglaltak le. Kiderült, a növényt a házat használó 57 éves szentendrei F. Mihály és az 56 éves budapesti B. Anikó termesztette. A rendőrök lefoglaltak még közel 1,3 kiló marihuánát is. Az előzetes adatok szerint a kábítószer hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Az intézkedő rendőrök a drogtermesztő „párost” még szombaton őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták, majd kezdeményezték a letartóztatásukat. A Kiskőrösi Járási Ügyészség is indítványozta hétfőn a kényszerintézkedést a szökés-elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének és a bizonyítékok elrejtésének veszélye miatt. A férfit kábítószeres bűncselekmények miatt korábban már kétszer elítélték.

A Kiskunhalasi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn az ügyészség indokaival egyetértve elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntését a férfi gyanúsított tudomásul vette, míg a nő és védője fellebbeztek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában