ellenőrzés

2019.12.11. 16:00

Összehangolt akciót tartottak a kecskeméti rendőrök

A kecskeméti rendőrök több szakterületre kiterjedő ellenőrzést tartottak a kapitányság illetékességi területén.

police.hu

Forrás: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnügyi, közlekedésrendészeti és közrendvédelmi állománya december 10-én átfogó ellenőrzést tartott a megyeszékhelyen és a környező településeken a jogsértések megelőzése, felderítése érdekében.

Az akció során a Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai és a körzeti megbízottak több helyszínen ellenőrizték, hogy a közlekedők betartják-e a sebességhatárokat. Az egyik legfőbb baleseti ok a gyorshajtás. Kedden rövid idő alatt tizenöt sebességtúllépést regisztráltak. Tizenegy járművezetővel szemben helyszíni bírságot, további négy fővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki. Négyen a helyszínen – POS terminálon – be is fizették a bírságot. A járőrök egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt előállítottak.

Az intézkedésben résztvevő egyenruhások bolti lopásoknál is intézkedtek. Egy 39 éves férfit 14 óra 20 perckor, egy 35 éves kabai lakost pedig 18 óra 5 perckor vettek szabálysértési őrizetbe. Mindkét tolvajjal szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Egy jakabszállási lakost a nyomozók az akció során bűnügyi őrizetbe vettek. A 25 éves férfi ellen a Kiskunfélegyházi Járásbíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában