tompa

2019.11.27. 10:33

Torka elvágásával, háza felgyújtásával fenyegették a férfit

A Kiskunhalasi Járásbíróság önbíráskodás kísérlete és testi sértés miatt jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy 38 éves és egy 30 éves tompai testvérpárt, akik egy közlekedési baleset miatt pénzt követeltek egy idős férfitól, akit megöléssel fenyegettek, és egyikük többször meg is ütötte.

Hraskó István

Az ítélet szerint a vádlottak február 22-én délután Tompán egy autóval közlekedtek, amikor nekiütköztek egy előttük elhaladó gépkocsinak, amit egy 70 éves férfi vezetett.

Az ütközés után a vádlottak kiszálltak az autóból és becsmérelni, illetve lökdösni kezdték az idős férfit. A testvérpár szerint a balesetet az idős férfi okozta, ezért 300 ezer forintot követeltek tőle. Meg is fenyegették a sértettet azzal, hogy ha nem fizet, ki fogják deríteni a lakcímét és pórul fog járni, elvágják a torkát, felgyújtják a házát.

A fenyegetésnek nyomatékot adva az idősebb vádlott többször meg is ütötte a sértett fejét és a felsőtestét, ennek ellenére az idős férfi nem fizetett. Miután a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a támadókra és rendőri segítséget kértek, a vádlottak elsiettek a helyszínről.

A 70 éves sértett – akit váratlanul ért és megdöbbentett a vádlottak fellépése – a koránál és egészségi állapotánál fogva nem tudott védekezni a nála jóval fiatalabb és erőfölényben lévő vádlottakkal szemben. A bántalmazás miatt a fején és a felsőtestén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában