kék hírek

2019.11.22. 13:07

Szatírt állítanak bíróság elé Kiskunfélegyházán

Szeméremsértés vétsége miatt vádat emeltek egy gátéri férfi ellen, aki szeptemberben Kiskunfélegyházán önkielégítést végzett egy fiatal nő előtt.

Hraskó István

Forrás: illusztráció: shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 47 éves vádlott szeptember 7-én reggel Kiskunfélegyházán a vasútállomáson meglátott egy fiatal nőt, és mivel megtetszett neki, követni kezdte a Kossuth utcán a városközpont irányába.

Amikor a Hősök Parkja körül jártak, megkerülte az ott lévő szobrot és így a 22 éves sértett elé került. Ezután a fiatal nőtől mintegy 2 méter távolságra lévő vádlott megállt, a nadrágjába nyúlt és jól láthatóan önkielégítésbe kezdett.

A nő ezt észlelve megijedt és futva elmenekült a helyszínről, majd értesítette a rendőrséget. A szeméremsértő cselekmény miatt kérte a vádlott megbüntetését – tette hozzá a sajtószóvivő.

A szabadlábon védekező vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a járási ügyészség az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A szeméremsértés nem ritka bűncselekmény

„Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – ez áll a Büntető törvénykönyvben. Viszont, ha valaki tizennégy évesnél fiatalabb gyermek előtt teszi ezt, az már nem vétségnek, hanem bűntettnek minősül, azaz súlyosabban büntetik, már három év börtön is járhat érte.

A szeméremsértés egyébként nem is olyan ritka bűncselekmény hazánkban. Az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika szerint (ez a rendőrség, a NAV és az ügyészség által indított és lefolytatott büntetőeljárások adatait tartalmazza) 2013 és 2018 között Magyarországon 2650 szeméremsértés volt, ebből 103 Bács-Kiskunban. Tavaly összesen 15 eljárás indult a megyében hasonló mutogatás miatt. Emlékezetes eset volt 2011-ben, amikor magányos nőket támadott meg egy szexuálisan túlfűtött szatír Nagykőrösön, de szerencsére megzavarták, ezért elmenekült. Egy soltvadkerti férfi az autóban mutogatta magát 2012-ben, majd az ajtót is kinyitotta, amikor észrevette, hogy egy hölgy közeledik, akit le is szólított. A rendőröknek azt mondta, hogy „így szeretett volna becsajozni”. Őt 125 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a bíróság. Kecskeméten 2014-ben történt, hogy egy férfi a nemi szervét mutogatta a Ceglédi úton, az autók közt szaladgált, ordibált, majd egy idős asszonyt, egy nőt és egy kislányt halálra rémítve behuppant az autójukba. Egy széchenyivárosi szatírra panaszkodtak olvasóink 2016-ban. Idén januárban a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy Facebook-bejegyzés alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen: egy fiatal lány írta le, hogy egy ismeretlen férfi hazáig követte, majd a háza előtt megállt, letolta a nadrágját, és önkielégítésbe kezdett. A rendőröknek néhány nap alatt sikerült megtalálniuk előbb a sértettet, majd a 68 éves mutogatós férfit is, akinek szintén bíróság előtt kell majd felelnie tettéért. A rendőrség akkor felhívta a figyelmet: aki bűncselekmény áldozatává vált, az ne a közösségi oldalon ossza ezt meg, hanem elsősorban a rendőrséget értesítse a 107-en vagy a 112-es központi segélyhívón.

A legutóbbi kecskeméti eset során, szeptemberben több szemtanú is látni vélt egy szatírt, ám a rendőröknek nem sikerült elfogniuk a férfit.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában