Látni és Látszani kampány

2019.11.21. 07:00

Közlekedésbiztonsági napot tartottak Kalocsán

A december közepéig aktuális Látni és Látszani kampány részeként rendezett közlekedésbiztonsági napot a Kalocsai Rendőrkapitányság az egyik hipermarket parkolójában.

Gábor János

A résztvevők szórakozva szereztek hasznos ismereteket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Az ingyenes autóátvizsgálást is magában foglaló programra, valamint a részvételért járó meglepetésekre kalocsai emberek százai voltak kíváncsiak. A parkolóban öt állomáshelyet alakítottak ki, amelyek mindegyikén lehetett szerezni egy-egy pecsétet. Aki legalább hármat összegyűjtött a bejáratnál átvett „menetlevélre”, az garantált ajándékot kapott.

– Az első állomás az autó őszi-téli felkészítésének átvizsgálása, a második a gokartpálya, majd jön az ittas látást szimuláló, ún. „részegszemüveg”; ezt viselve kell bójákból gúlát építeni, aztán a biztonságiöv-szimulátor jön, végül pedig a gyermek- és felnőtt-tesztlap kitöltése – sorolta Répási Tamásné Rózsa, a kalocsai kapitányság bűnmegelőzési főelőadója és szóvivője.

– Aki legalább három állomást teljesít, húzhat egy számot, majd megkapja az ahhoz tartozó ajándékot. Ez lehet a gyermek hátizsáktól kezdve a kerékpár-kiegészítőkön át az apróbb tárgyakig sok minden – summázta.

A résztvevők szórakozva szereztek hasznos ismereteket
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában