Baja

2019.09.03. 09:55

Molotov-koktélokat dobott a végrehajtó irodájához

Egy bátmonostori férfi felháborodott, amikor megtudta, hogy felesége ellen – tartozása miatt – egy bajai végrehajtó eljárást indított. Január 1-jén ezért „figyelmeztetésül” két Molotov-koktélt dobott a végrehajtó irodájának ajtajára.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

Fotó: police.hu

A 43 éves vádlott feleségének hitelkártya tartozása volt, ami miatt az egyik bajai végrehajtó eljárást indított ellene, tavaly november végén az asszony bankszámlájára 810 ezer forint erejéig beszedési megbízást adott ki. Amikor a nő ezt elmondta férjének, a bátmonostori férfi felháborodott és december végén – azért, hogy a végrehajtót „figyelmeztesse” – két üvegben benzint tartalmazó Molotov-koktélt készített.

– Ezután a vádlott 2019. január 1-én hajnalban a végrehajtó irodájához ment és a Molotov-koktélokat meggyújtotta, majd azokat egymás után az iroda üvegezett és biztonsági fóliával ellátott műanyag bejárati ajtajára dobta. A vádlott egy műanyag flakonba töltve benzint is dobott az ajtóhoz – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Az egyik koktélos üveg az iroda bejárati ajtajának üvegét be is törte és az ügyfélváró helyiségben tüzet okozott. A másik üveg a bejárati ajtó előtt tört össze és a benzinnel együtt szintén meggyulladt. A tűz az ajtóban és az ügyfélváró helyiségben összesen közel 400 ezer forint kárt okozott. A sértett végrehajtó kérte a rongálási kár megtérítését.

A tűz továbbterjedésére szerencsére nem volt esély, a tűzoltóság helyszínre érkező munkatársai eloltották. A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a Bajai Járási Ügyészség rongálás vétségével vádolja, amit a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában