tompa

2019.09.13. 10:54

Az ütközés után a másik sofőrt hibáztatták, fenyegették, ütötték

Vádat emeltek két tompai férfi ellen, akik februárban gépkocsijukkal ütköztek egy idősebb férfi által vezetett autóval, a baleset után pedig rátámadtak a másik sofőrre, fenyegették, pénzt követeltek tőle. 

Hraskó István

A 38 és 30 éves vádlottak – akik egyébként testvérek – február 22-én délután Tompán egy autóval közlekedtek, amikor nekiütköztek egy előttük elhaladó gépkocsinak. A másik járművet egy 70 éves férfi vezette.

Az ütközés után a vádlottak kiszálltak az autóból és becsmérelni, lökdösni kezdték az idős férfit, mondván: ő okozta a karambolt, fizessen nekik 300 ezer forintot.

– Meg is fenyegették a sértettet, hogy ha nem fizet, ki fogják deríteni a lakcímét és pórul fog járni, elvágják a torkát, felgyújtják a házát – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A fenyegetésnek nyomatékot adva az idősebb vádlott többször meg is ütötte a sértett fejét és a felsőtestét, ennek ellenére az idős férfi nem adott nekik pénzt. Miután a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a támadókra és rendőri segítséget kértek, a vádlottak sietve elhagyták a helyszínt.

– A 70 éves beteg sértett – akit váratlanul ért és megdöbbentett a fenyegető követelőzés és támadás – a koránál és egészségi állapotánál nem tudott védekezni a nála jóval fiatalabb és erőfölényben lévő vádlottakkal szemben. A sértett a bántalmazás miatt a fején és a felsőtestén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tette hozzá Schmidt Gábor.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottakat a járási ügyészség minősített önbíráskodás bűntettének kísérletén kívül könnyű testi sértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában