letartóztatás

2019.08.09. 14:21

Előzetesbe került az ismerőse halálát okozó helvéciai férfi

Pénteken elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 42 éves helvéciai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint hétfőn délután súlyosan bántalmazta ismerősét, majd az udvaron magára hagyta. A megvert férfi belehalt sérüléseibe.

Hraskó István

A gyanú szerint A. István hétfőn délután helvéciai lakásának konyhájában előzetes szóváltás után súlyosan bántalmazta egyik ismerősét, egy 50 éves helybéli férfit. Az eszméletlen sértettet a gyanúsított a lakásból kihúzta az udvarra és ott magára hagyta. A férfi a bántalmazás következtében, orvosi ellátás hiányában meghalt, halálát koponyasérülés okozhatta.

A nyomozók a gyanúsítottat kedden 23 órakor fogták el és halált okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd kezdeményezték a letartóztatását is.

Az ügyészség szerint a gyanúsított letartóztatása a szökés-elrejtőzés veszélye miatt indokolt, és feltehető az is, hogy szabadlábra kerülve A. István a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. Az ügyészség úgy vélte, egy újabb hasonló bűncselekmény elkövetése is reális veszély.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója pénteken az ügyészség indokaival egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és a védője fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában