frissítve

2019.07.21. 10:35

Többen is próbáltak segíteni a férfinek, aki öngyilkos akart lenni Kecskeméten

Egy srác a buszmegállóból vette észre szombat délután, hogy egy férfi kimászott a Malom Központ tetejére. A szemtanúnak úgy tűnt, hogy öngyilkosságra készül a férfi, így azonnal berohant a bevásárlóközpontba, hogy értesítse a biztonsági szolgálatot. Ekkor már a tetőn hárman próbálták lebeszélni az ugrásról a férfit.

baon.hu

Forrás: Google Térkép

Fotó: Illusztráció

FRISS: A baon.hu Facebook-oldalán jelentkezett egy másik szemtanú, M. Martina, aki közelebbről volt tanúja az eseményeknek. Mint elmondta, a bevásárlóközpont tetején volt két barátjával, amikor észrevették a férfit, és megpróbálták lebeszélni arról, hogy leugorjon onnan. Egy szót sem volt hajlandó hozzájuk szólni, ezért azonnal felhívták a rendőrséget. A tűzoltók is kiérkeztek a helyszínre és sikeresen berántották a férfit a tetőről – tudtuk meg Martinától.

Egy fiú a buszmegállóból vette észre a férfit

A baon.hu megkereste azt a Kanadában élő magyar fiút, aki szombat délután észrevette, hogy egy férfi öngyilkosságra készül a kecskeméti Malom Központ tetején. Elmondása szerint családlátogatásra érkezett testvéreivel és édesanyjával Kecskemétre a napokban. Szombat délután felkereste a kecskeméti bevásárlóközpontot. A vásárlás után nem sokkal 17 óra után a Széchenyi téri buszmegállóba indult, mikor felnézett az épületre és meglátta a 30-40 év körüli férfit az épület tetején. Onnan úgy tűnt, hogy a férfi átmászott a korláton, és le akar ugrani a mélybe. A fiú azonnal cselekedett: berohant az épületbe, hogy értesítse a biztonsági szolgálatot. Elmondása szerint nem csak ő vette észre az esetet, többen is odaszaladtak a biztonsági őrhöz, hogy jelezzék a történteket.

A fiú bevallotta, hogy nem szerette volna végignézni az esetet. Mivel lekéste a buszt, a buszmegállóban várakozott tovább a következő járatra. Közben nem mert feltekinteni az épületre egészen addig, míg a tűzoltók nem érkeztek meg, akik emelő kosárral közelítették meg a kétségbe esett férfit, hogy kommunikálni tudjanak vele.

A rendőrség szombat esti közleménye szerint: „a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei haladéktalanul a helyszínre siettek, ahol először megpróbálták lebeszélni a férfit a szándékáról, majd a társszervek segítségével az épület széléről visszarántották a teraszra. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították” – jelent meg a police.hu oldalán.

Ha ön vagy bárki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában