Kecskemét

2019.06.26. 09:34

Két hete kapott felfüggesztettet a Vacsi közi ittas gázoló, de nem tért jobb útra

Már háromszor volt elítélve az a 29 éves kecskeméti férfi, aki szombat éjjel ittasan vezetve elgázolt egy kerékpárost Kecskeméten, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Két hete kábítószer-birtoklás miatt felfüggesztett börtönt kapott.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, szombaton 22:40-kor azzal telefonált egy 19 éves kecskeméti lakos a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy Kecskeméten, a Vacsi köz egyik utcájában – az úttesten – egy eszméletlen nőt talált, aki a kerékpárja mellett feküdt.

A bicikli közelében egy Mercedes Sprinter jobb oldali visszapillantó tükre hevert a földön. A kiérkező járőrök feltételezték, hogy az asszonyt egy autó ütötte el, amelynek sofőrje a balesetet követően segítségnyújtás nélkül távozott. Az adatgyűjtés alapján a rendőrök alig egy órán belül beazonosították a balesetet okozó járművet, amelyre néhány utcával távolabb – az út szélén félreállva – bukkantak rá, vezetőülésben pedig egy férfi aludt. A 29 éves sofőrrel szemben alkalmazott légalkohol-mérő készülék pozitív értéket mutatott, így vér-vizelet mintavétel céljából előállították, majd őrizetbe vették.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által szerdán szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderül, hogy a kerékpár ki volt világítva, és a vádhatóság is megerősíti, hogy a sofőr ittas volt. A Mercedes Sprinter a biciklis mögül érkezett, visszapillantó tükre elsodorta a nőt, aki az úttestre esett. F. Imre a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta és nem nyújtott segítséget az úttesten súlyosan sérülten fekvő hölgynek.

Fotó: police.hu

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a férfi korábban már háromszor volt elítélve, legutóbb, két hete kábítószer-birtoklásért kapott felfüggesztett börtönt. Így teljesen érthető volt, hogy a Kecskeméti Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta F. Imre előzetes letartóztatását, amit a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbeztek.

Amikor ebben a gázolásos ügyben megszületik az ítélet F. Imre ellen, akkor a korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is le kell majd ülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában