vádemelés

2019.01.04. 10:18

Nem volt tűzifája a csalónak, mégis eladott tíz köbmétert

Vádat emeltek egy pécsi férfivel szemben, aki hirdetésben tűzifát kínált eladásra, noha nem is volt neki. Egy szentkirályi férfi előre átutalt 165 ezer forintot, a vádlott pedig eltűnt a pénzzel.

Hraskó István

Az 52 éves pécsi férfi egy ismeretlen női társával együtt határozta el, hogy csalással fog pénzt szerezni, mégpedig oly módon, hogy csalárd módon tűzifát kínál házhoz szállítással eladásra, és a vételárat előre megfizetteti áldozataival. Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlottnak nem volt sem tűzifája, sem szállítójárműve, így nem is lett volna mit eladnia és fuvaroznia. Bankszámlát viszont nyitott, hogy a jóhiszemű vásárlók tudjanak utalni.

A vádlott hirdetését látva 2017 májusában egy szentkirályi férfi felhívta a megadott mobiltelefonszámot. A hívást nem a vádlott, hanem női társa fogadta, és azt állította, hogy a fa egy Somogy megyei erdőgazdaság tulajdona, a rendelést követően a sértett lakcímére kiszállítják. A szentkirályi férfi 10 köbméter tűzifát rendelt meg telefonon, majd a megállapodásnak megfelelően a 165 ezer forintos vételárat még aznap elutalta a nő által megadott bankszámlaszámra.

– A sértett a tűzifát nem kapta meg és a hirdetésben megadott telefonszámon ezután senkit nem tudott elérni. Az átutalt összeget a vádlott még aznap készpénzben felvette a bankszámlájáról – nyilatkozta dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna. A szóvivő hozzátette: a sértett kérte kára megtérítését, ezért a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

A vádlott a csalást alig néhány hónappal azután követte el, hogy előző börtönbüntetéséből szabadult. A büntetett előéletű, többszörös, különös visszaeső pécsi férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában