vádemelés

2019.01.23. 09:39

Kézigránátokat és revolvereket is elásott az udvarán a fegyvermániás férfi

Három működőképes kézigránátot és egy magyar gyártmányú revolvert is rejtegetett egy fegyvergyűjtő férfi először háza padlásán, majd lánya udvarán elásva. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Hraskó István

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a 65 éves férfi az 1980-as és ’90-es években Budapesten, Tiszaföldváron és Ausztriában lőfegyvereket, lőszereket és robbanóanyagokat vásárolt, ezeket lakásában különböző rejtekhelyeken tárolta. Először a korábbi kiskőrösi háza padlásán, a belső födémben, költözést követően a garázsa szerelőaknájában, végül az összeset elásta a lánya házának udvarán.

A nyomozók az udvart fémkereső detektorral átvizsgálták és az épület tövében, 20 centiméter mélyen elásva egy sörétes bock dupla puskát, egy magyar gyártmányú revolvert, 73 darab 7,65 mm-es golyós pisztolytöltényt, 49 db kispuskatöltényt, 3 darab M50-es gyártmányú P3-as gyújtószerkezettel rendelkező, biztosított állapotú kézigránátot, 35 darab sörétes puskatöltényt és kiszóródva lőport találtak.

– Mindhárom kézigránát 100 gramm TNT típusú robbanóanyagot tartalmaz, működőképes és alkalmas az emberi élet kioltására. A lőfegyverek, lőszerek megszerzését és tartását a törvény engedélyhez köti, mellyel a vádlott nem rendelkezett – mondta el a vádhatóság szóvivője.

A büntetlen előéletű vádlottat a Kiskőrösi Járási Ügyészség lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés bűntettével vádolja és vele szemben halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt is, hogy a lefoglalt lőfegyvereket, lőszereket és robbanóanyagot a bíróság kobozza el. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában