Szalkszentmárton

2018.12.06. 20:00

Életet mentett a szalkszentmártoni körzeti megbízott

A szalkszentmártoni körzeti megbízott mentette meg annak az idős hölgynek az életét, aki hétfőn otthonában lett rosszul.

Gulyás Sándor

Hodik Dávid rendőrőrmester

Fotó: Gulyás Sándor

Hodik Dávid rendőrőrmester, nem volt szolgálatban, amikor délelőtt 10 óra után néhány perccel megcsörrent a telefonja. A helyi idősgondozó jelezte, hogy a József Attila utcában lakó ápoltjához nem tud bejutni, és életjelet sem ad magáról. Megkérte a szalkszentmártoni körzeti megbízottat, hogy segítsen, mivel az idős asszonnyal vélhetőleg baj történt.

– Szerencsére a közelben tartózkodtam és azonnal a helyszínre siettem. Időközben értesítettem az orvosi ügyeletet, a diszpécser jelezte, hogy míg ők oda nem érnek, hatoljak be a házba. Átugrottam a kerítésen, harmadik próbálkozásra sikerült a bejárati ajtót befeszítenem. Az idős hölgy a földön feküdt ruhátlanul. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy mozog, tehát életben van. Az asszony állapotából arra következettem, hogy sztrókja van – mesélte Hodik Dávid.

Hodik Dávid rendőrőrmester
Fotó: Gulyás Sándor

A fiatal rendőr stabil oldalfekvésbe helyezte a szerencsétlenül járt nőt, betakarta a testét, hogy ki ne hűljön, majd megpróbált segíteni rajta. Néhány perc múlva már a háziorvos is a helyszínen volt, aki a mentők kiérkezéséig ellátta a beteget.

– A mentők és az orvos véleménye megegyezett abban, hogy jól mértem fel a helyzetet, az idős hölgynek sztrókja van. Ha nem érkezett volna időben a segítség, valószínűleg már nem élne – idézte fel a történteket Hodik Dávid, akinek hat esztendős rendőri pályafutása során nem ez volt az első esete, amikor bajba jutott emberen kellett segítenie. Információink szerint az idős hölgyet jelenleg kórházban ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában