lezárt nyomozás

2018.11.25. 12:22

Hamis rendszámmal közlekedett a fiatal férfi

A 23 éves férfi azt mondta, hogy elhagyta a rendszámát, és ezért tett fel egy utánzatot az autó elejére.

police.hu

Kiskunhalason szeptember 30-án a rendőrök egy Audi S5 személygépjármű sofőrjét igazoltatták. Az intézkedés során kiderült, hogy az autóra felhelyezett első rendszám egy utánzat. Az egyenruhások a valódira megtévesztésig hasonlító egyedi azonosító jelet lefoglalták, a jármű 23 éves tulajdonosát – a sofőrt – bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították. A gyanúsított kihallgatása során azt mondta a nyomozóknak, hogy az első rendszámot valószínűleg elhagyta, és ahelyett, hogy a történeteket az okmányirodában bejelentette volna, beszerzett egy olcsóbb utánzatot.

Magyarországon a járműveket forgalmi rendszámmal a közlekedési igazgatási hatóság látja el, tehát utánzattal az egyedi azonosító jelet még ideiglenesen sem lehet pótolni. A kiskunhalasi férfi a hiányzó rendszámát más módon helyettesítette, ezért a rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában