kiskunmajsa

2018.09.12. 14:00

Tűzoltóőrsöt avattak szerdán Kiskunmajsán

Hat éve indult az egész országot érintő őrsprogram, melynek célja, hogy a nehezen elérhető területen, az úgynevezett „fehér foltokon”, kis létszámú tűzoltóőrsök létesüljenek. Kiskunmajsán szerdán délelőtt, ünnepélyes keretek között avatták fel az új tűzoltóőrsöt.

Tapodi Kálmán

– A Bács-Kiskun megyében élők biztonságát a solti és a nagybaracskai katasztrófavédelmi őrsök mellett, a mintegy 121 millió forintból kivitelezett kiskunmajsai őrs is növeli, ahol a nap 24 órájában teljesítenek szolgálatot a hivatásos tűzoltók – mondta ünnepi beszédében Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A Kiskunmajsai Katasztrófavédelmi Őrs működésével az elsődleges beavatkozási tevékenység vonulási ideje mind a tűzoltás, mind pedig a műszaki mentés esetében jelentősen csökken. Az új őrs nagyban javítja Kiskunmajsa és térsége – Móricgát, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Jászszentlászló, Harkakötöny – katasztrófavédelmi helyzetét, ezzel közel 21 ezer embernek tudnak szükség esetén, minél rövidebb idő alatt segítséget nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában