kiskőrös

2018.07.02. 15:12

Megkéselte sógorát, majd a rendőrökre támadt

Vádat emeltek egy kiskőrösi férfi ellen, aki tavaly decemberben részegen többször hasba szúrta sógorát, majd a helyszínre érkező rendőrökre támadt, egyiküket szintén meg akarta késelni.

Hraskó István

A 63 éves kiskőrösi férfi élettársával és annak testvérével lakott egy házban. Tavaly december 17-én délelőtt részegen ment haza, ezt az asszony szóvá tette. Dulakodni kezdtek, a nő lánya segítségül hívta a vádlott sógorát. Ő igyekezett megnyugtatni az indulatos és agresszív vádlottat, de mivel ez nem sikerült, elővigyázatosságból kiküldte a házból az asszonyt és a lányát.

A vádlott eközben kézbe vett egy 15 centiméter pengéjű kést, majd háromszor hastájékon és mellkason szúrta sógorát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta, az orvosi beavatkozásnak életmentő szerepe volt, ellátás hiányában a támadás halálos kimenetelű lett volna, és ezzel a vádlottnak is tisztában kellett lennie.

Az időközben a helyszínre érkező rendőrök látták a sértett megszúrását, ezért azonnal a vádlotthoz rohantak, hogy megakadályozzák a további támadást. Egyikük gumibotjával a férfi kést tartó kezére ütött, ő azonban nem engedte el a fegyvert, hanem a mellette álló rendőr felé szúrt. Szerencsére a rendőr a támadó mozdulatot észlelve gyorsan ki tudott térni, így a kés hegye csak az egyenruháját szakította ki. Ezután a zsaruk lefegyverezték a vádlottat.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a kiskőrösi férfi ellen. A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben az ügyész végrehajtandó börtönt indítványozott. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában