Baja

2018.07.14. 08:03

Az operatív munka és a megelőzés segíthet

Tavaly 38 esetben folyt eljárás kábítószer-birtoklás, 3 esetben pedig új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt a városban.

Kubatovics Tamás

Az esetek nagy számában a cannabis-fogyasztás volt a jellemző, de megjelentek az új anyagok is – így összegezte a droghelyzetet a bajai városatyáknak készített éves beszámolójában András István rendőrkapitány. László Károly a kábítószer elleni fellépésben várható tettekről kérdezte a kapitányt.

– A kábítószer itt van a közterületeken, szórakozóhelyeken. Legjobban mi szeretnénk, ha nulla lenne az ügyek száma, erre egyelőre nincsenek kilátások. Háromfős operatív csoportunk munkájának 80 százalékát ezen szervezetek feltérképezése teszi ki. Amint sikerül egy hálózatot felderíteni, a személyekkel szemben eljárni, azonnal jön a helyére másik, mert nagyon nagy üzletről van szó. Tavaly hármat vontunk ki a forgalomból. Baján sok turista jelenik meg, rengeteg fiatal szórakozik, ők jelentik a forgalmazók célcsoportját, ezt csak operatív eszközökkel lehet kiszűrni. Megjegyzem: minél tapasztaltabb egy állomány, annál eredményesebb tud lenni ezen a téren. A bejelentések kapcsán az azonnali intézkedésnek nagyon ritkán van érdemi hatása, a szervezőhöz akarunk eljutni, az ő tevékenységét kell bizonyítanunk – összegezte az ezredes. Kiemelte, hogy a megelőzés és a tájékoztatás lehet a másik módszer, amivel csökkenthető a veszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában