tűz

2018.06.06. 07:07

Egy nő halt meg a soltvadkerti háztűzben

Méteres lángokkal égett a Koltói Anna utca egyik családi házának helyisége szerda hajnalban. A szomszédok értesítették a tűzoltókat, egy kerti slaggal oltották el a lángokat, a házban élő nőt azonban már nem tudták megmenteni.

Pozsgai Ákos

Szörnyű családi tragédia történt szerda hajnalban Soltvadkerten, a Koltói Anna utcában egy családi ház kapott lángra. – Hajnali háromnegyed három környékén hatalmas lángok csaptak ki a ház egyik helyiségéből, az utcáról is látni lehetett, azonnal rohantunk át megnézni, hogy mi történt – mesélte az egyik szemközti szomszéd. Egy másik szomszéd is sietett segíteni, a ház bejáratának közelében lévő kerti csapra kötött slaggal kezdte el locsolni a vizet az ablakon befelé, ahol ekkorra már az ablaküvegek berobbantak. Tudták, hogy egy középkorú nő lakik a házban, de a méteres lángoktól nem tudtak bejutni a házba.

Telefonon hívták a tűzoltókat, a soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, a szemközti szomszéd elmondása szerint ekkorra azonban sikerült elfojtani a lángokat, a tűzoltók vették át a további oltást. A szomszédok, majd a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a ház többi részére. A két tűzoltó raj a helyiség átvizsgálása során találtak rá a házban élő középkorú nőre, akin azonban már nem lehetett segíteni, a tűzben életét vesztette.

A helyszínre érkezett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti Egysége is, a rendőrséggel közösen kezdték el a tűzeset körülményeinek vizsgálatát szakértők bevonásával.

Úgy tudjuk, hogy a háztűzben elhunyt áldozat férje egy Budapest környéki vállalkozáson dolgozik, nem volt otthon, őt telefonon értesítették a tragédiáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában