Bács-Kiskun

2018.03.26. 20:00

Esküt tettek a megye önkéntes területvédelmi tartalékosai

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén szombaton közel 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, valamint Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke előtt.

Pozsgai Ákos

A honvédelmi tárca vezetője azt mondta az ünnepélyes eskütételen, hogy minden katona erősíti Magyarország biztonságát fizikai, szellemi és lelki értelemben is. Simicskó István kijelentette: napjaikban „európai civilizációnk, nyugati világunk számos szereplője” akarja „temetni” a nemzeteket, nemzetállamokat, „félelmet, káoszt, anarchiát” hozva nyugati világunkba, hogy egy globális, univerzális összekevert nemzetiséget alakítsanak ki. A magyar kormány látja a bajokat, veszélyeket, és ezektől megvédték és meg is fogják védeni Magyarországot. Példaként említette a déli határok védelmét, és megjegyezte: Magyarország a határok megvédésével nemcsak a magyar embereket, hanem az európai polgártársakat, az európai keresztény értékeket is védelmezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában