kegyetlen bánásmód

2018.01.22. 08:59

Majdnem halálra forrázta kislányát, emberölés kísérlete a vád

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azt a majsai férfit, aki tavaly januárban szándékosan forró vizet folyatott a két és fél éves kislányára. A gyermek életét csak az intenzív orvosi ellátás mentette meg.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A 39 éves férfi és élettársa Kiskunmajsán laktak és közösen nevelték az akkor két és fél éves kislányukat, valamint a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermekét. Tavaly január 21-ről 22-re virradó éjszaka – mikor a gyerekek már aludtak – a férfi féltékenysége miatt heves vita alakult ki közte és élettársa között. A vádlott tenyérrel és ököllel többször megütötte a nő fejét, mellkasát és a vállát, élettársa ezért hajnali 2 óra körül átmenekült a szomszédban lakó unokatestvéréhez.

Nem sokkal ezután felébredt a kislány, mert bekakilt. Apja a tusolóba vitte, a zuhanytálcára állította és erővel ott tartotta. Az elektromos bojler hőfokszabályzója a legmelegebb fokozat alsó határértékén állt, abban legalább 50-60 Celsius-fok hőmérsékletű víz volt, ami három másodperc alatt a csupasz bőrön fájdalomérzést vált ki.

– A vádlott ezt a forró vizet elkezdte a zuhanyfejjel a gyermek testére folyatni. A gyermek kiabálva jelezte, hogy a forró víz fájdalmat okoz neki, ennek ellenére a vádlott a zuhany alatt tartotta. A forró víz miatt a gyermek testének mintegy ötven százalékán, a fején és testszerte másodfokú égési sérülések keletkeztek – mondta dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A férfi kenőccsel bekente a kislány testét és reggel 6 óra körül szólt élettársának. A mentőket a vádlott testvére értesítette, akik kórházba szállították a kisgyermeket.

Schmidt Gábortól megtudtuk: a kislány a szándékos forrázás miatt közvetlenül életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

– Olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy életét csak az intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni. Kórházba kerülése után a keringése is leállt, ezért újra kellett éleszteni – mondta a szóvivő. A sérülésekkel összefüggésben a kislánynál maradandó fogyatékosság is kialakult. A gyermek anyja az őt ért bántalmazás miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, és javasolják szülői felügyeleti jogának megszüntetését is. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában