Bács-Kiskun

2023.12.02. 14:28

Zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést Bács-Kiskunra szombaton.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szombaton a Dunántúlon a kezdeti vegyes halmazállapotú csapadékot (eső, havas eső, néhol átmeneti ónos eső) havazás váltja, a lehulló tapadó hó mennyisége síkvidéken helyenként meghaladhatja az 5 centimétert (a nyugati, északnyugati határ felé növekvő mennyiséggel), a magasabban fekvő területeken akár 5-10 centimétert meghaladó tapadó hó is hullhat. A csapadékzóna napközben egyre keletebbre terjed át, ott zömmel esőnek ígérkezik, majd estére az ország döntő részén megszűnik a csapadék. Vasárnap az északkeleti harmadban egy összeáramlási zóna mentén szórványosan hózáporok alakulhatnak ki, melyekből lepel-3, lokálisan ennél több hó is összegyűlhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton az északnyugatira forduló szél a késő délutáni, esti időszakban viharossá fokozódik, északnyugaton a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát, de a magasabban hegyeken ennél erősebb lökések is előfordulhatnak.

Az erős, viharos szél a délutáni, késő délutáni óráktól ma az Alpokalján és a Bakony térségében, holnap jellemzően csak a Bakonyban gyenge hófúvást okozhat.

A Dunántúlon és a Dél-Alföldön egy-egy zivatar nem kizárt. A zivatart hódara, apró szemű jég és viharos széllökés (~60-75 kilométer/óra) kísérhetik.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!