Országos Meteorológiai Szolgálat

2023.12.10. 07:02

Ónos eső miatt adtak ki másodfokú riasztást Bács-Kiskunra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Ónos eső veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Baranya vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Tolna vármegye területére.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az érintett területeken Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 millimétert.

A nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható ónos eső, amelynek mennyisége helyenként 1-5 milliméter között várható. Lokálisan akár 5 millimétert meghaladó ónos eső sem kizárt. A csapadék várható halmazállapotában mutatkozó erős bizonytalanság miatt akár piros riasztás is érvénybe léphet. A délelőtt második felétől várhatóan fokozatosan esőbe vált a csapadék – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu

Havazás, esetleg hófúvás

Ezzel egyidőben az ország északi felén, illetve a Duna vonalától keletre eső területeken havazás kezdődik, amely napközben egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a lepel-3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több ( >5 centiméter) is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!