Előrejelzés

2023.07.13. 06:47

Harmadfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskunra is – frissítve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt harmadfokú (piros) riasztást adott ki Bács-Kiskun vármegye területére.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Frissítés (13.02):

Az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki csütörtökre zivatarok miatt.

Fotó: met.hu

(08:15):

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban felhőszakadás veszélye miatt kiadott riasztást Bács-Kiskun vármegye területén.

Korábban írtuk:

Egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol >5 centiméter átmérőjű), szélvihar (80-100 kilométer/óra, helyenként >100 kilométer/óra), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Magas napi középhőmérséklet

Csütörtökön mérséklődik a nappali felmelegedés, főként az ország délkeleti felében várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!