Riasztás

2023.06.10. 11:13

Elsőfokú riasztást adtak ki zivatarok miatt Bács-Kiskunra

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Mind szombaton, mind vasárnap kiemelten a délutáni órákban több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokhoz szombaton jobb eséllyel társul rövid idő alatt 20-50, egy-egy helyen 50 milliméter feletti csapadék. Elsősorban dombvidéki, hegyvidéki tájakon villámárvizek kialakulása továbbra is lehetséges. Zivatarban viharos (60 kilométer/óra feletti) szél, jégeső is előfordulhat jobb eséllyel vasárnap, illetve szombaton északkeleten írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu

Vasárnap késő délutántól északkelet felől stabilizálódik a légkör, így este fokozatosan a déli, délnyugati országrészre szorulhatnak vissza a zivataros csapadékgócok. A megerősödő északkeleti szelet kísérő legerősebb lökések leginkább az Észak-Alföldön, Északi-középhegységben elérhetik a 60 kilométer/órát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!