Időjárás

2022.08.22. 10:10

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt elsőfokú (citromsárga) fiygelmeztetéstadott ki Bács-Kiskun megye területére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Hétfőn a legnagyobb számban és eséllyel az ország keleti felében (kiemelten az északkeleti harmadban) alakulhatnak ki, vagy sodródhatnak be zivatarok. A zivatarcellákat felhőszakadás (az ismétlődő cellaátvonulásból > 25-50 milliméter csapadék), viharos széllökés (60-70 kilométer/óra, északkeleten akár ~80-90 kilométer/óra), illetve jégeső (1-3 centiméter, kiemelten északkeleten) is kísérheti. Az éjszaka folyamán várhatóan fokozatosan megszűnik a zivatartevékenység – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedd délután a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő néhány zivatar, a mainál kisebb számosságban. Egy-egy erősebb cellához továbbra is társulhat intenzív csapadékhullás, viharos (60-70 kilométer/óra) széllökés, esetleg jégeső.

Forrás: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!