Óvatosan!

2021.12.27. 08:09

Ismét riasztás van érvényben ónos eső veszélye miatt Bács-Kiskunban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt hétfőre riasztást adott ki, amit a hajnali harmadfokú (vörös) riasztásról másodfokúra (narancsra) módosított Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Frissítés (10:14):

Megváltozott a meteorológiai riasztás szintje. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) szintű riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt Bács-Kiskun megye területére.

Korábban írtuk: 

A délnyugat felől fokozatosan észak, északkelet felé terjeszkedő csapadékzónából hétfőn újabb több milliméter ónos eső várható az Alföld déli, délkeleti felén, majd pedig a Tiszántúlon. Főként a délkeleti régióban 5 mm feletti ónos csapadék is hullhat a nap első felében.

Elindulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!