Előadások

2023.10.07. 17:09

Magyar–olasz gazdasági konferenciát szerveznek Lakiteleken

A magyarországi BelleArti Egyesület, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány – Hungarikum Liget, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karával és a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen magyar–olasz gazdasági konferenciát szervez Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. Október 11-én délelőtt 9 órakor kezdődik a rendezvény.

Barta Zsolt

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az esemény előadói nemzetközileg elismert közgazdászok, akik a két ország jelenlegi monetáris gazdasági rendszerét és aktuális fejleményeit ismertetik, megvizsgálva annak pozitív és negatív aspektusait. A konferencia a lakosság számára is egyedi és kiváló lehetőséget kínál, hogy betekintést nyerjenek olyan közgazdasági témákba, amelyekről sokan nem rendelkeznek teljeskörű ismerettel. A rendezvény moderátora Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) elnöke, Kecskemét Megyei Jogú Város (KMJV) alpolgármestere és Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagja.

A rendezvényen Antonio Galloni Olaszország tapasztalatai az eurózónához történő csatlakozásról címmel tart ismertetőt. Bihari Katalin helyettes államtitkár az olasz–magyar kapcsolatokat vázolja. Guido Grossi előadást tart a Pénzügy és reálgazdaság, a gazdasági válság okairól címmel. Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, az MNB Monetáris Tanácsának tagja A hazai és a régiós infláció alakulása a 20-as évtized válságai idején címmel fog ismertetőt adni. Stefano Di Francesco előadásának a címe: Az Európai Unió szabályai és paraméterei kiszolgáltatják a szuverén államokat a piacnak és a pénzügyi spekulációnak. Őt követi Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, a parlamenti Magyar–Olasz Baráti Csoport alelnöke, aki A magyar családpolitika és az Európai Unió címmel tart előadást. További előadások a BKMKIK honlapján olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!