Ünnepség

2023.09.01. 13:25

Közel egymilliárd forintból fejlesztettek a tiszakécskei iskolában – galériával

A Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projekt záróünnepségét a nyár utolsó napján, az alsó tagozat új tornacsarnokában tartották.

Szentirmay Tamás

Az ünnepség végén a nemzeti színű szalagot Kovács Ernő, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Tóth János, Pálfi Tamás, valamint Szendreyné Kiss Judit, vágta át.

Fotó: Sipos Bence

A Kecskeméti Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program felhívásra benyújtott pályázatával 2017 augusztusában támogatást nyert a tiszakécskei iskola infrastrukturális fejlesztésére. A projekt eredeti támogatási összege 496,8 millió forint volt, mely a kormány 2021. szeptember 29-én kiadott határozata alapján 919,4 millió forintra módosult.

A pályázatnak köszönhetően a meglévő épületek korszerűsítése (nyílászárócsere, elektromos rendszerek felújítása, festés-mázolás, burkolatcsere) sportudvar, egy új tornacsarnok építése (alsó tagozatosok számára), szaktantermek kialakítása, szakmai eszközök, taneszközök beszerzése, az iskolaudvar fejlesztése, kültéri színpad kialakítása valósult meg.

A projektzáró ünnepségen Szendreyné Kiss Judit, a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője köszöntötte elsőként a megjelent vendégeket, köztük Kovács Ernőt, Bács-Kiskun vármegye főispánját és Dr. Szeberényi Gyula Tamást, a körzet országgyűlési képviselőjét. 

Az intézményvezető beszédében kiemelte, hogy sok ember munkája kellett ahhoz, hogy ez a pályázat megvalósulhasson. Ezért köszönet jár többek között Magyarország Kormányának, az Európai Uniónak, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatójának, Pálfi Tamásnak és Tóth Jánosnak, Tiszakécske polgármesterének, illetve minden kivitelezőnek a magas szintű szakmai munkáért.

A rendezvényre a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral készültek. Először Kecskésné Juhász Szabina néptáncosai (három korcsoportban) mutattak be táncokat, majd Budai Dorka és Lénárt Balázs a kecskeméti L-Dance Group ifjú versenytáncosai produkcióját tapsolhatta meg a jelenlévő közönség. Végül a Móricz iskola 5./B osztályának Dzsungel könyve című táncos előadását konferálta fel Pap Ágnes, az alsó tagozat vezetője.

A rendezvényen köszöntőt mondott Tóth János, polgármester, aki beszédében már egy következő nagy fejlesztési projektről is tájékoztatta az ünnepség vendégeit. A Bajcsy-Zsilinszky utcán, az alsó tagozat iskolaépülete mellett hamarosan megépülhet a tiszakécskei gyerekek számára egy új, 600 adagos konyha és ebédlő, 700 millió forintból.

Az ünnepség végén a nemzeti színű szalagot Kovács Ernő, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Tóth János, Pálfi Tamás, valamint Szendreyné Kiss Judit, vágta át.

– Ez egy nagyon nagy fejlesztés volt, s nemcsak a közel egymilliárd forintos beruházási költség miatt, hanem azért is, mert a tiszakécskei gyerekek számára valósult meg, hangsúlyozta Kovács Ernő. – Az alsó tagozat régi tornaterme már nem felelt meg a mai kor igényeinek, éppen ezért nagyon örülök, hogy ez a beruházás megvalósulhatott, amit nemcsak az itt tanuló gyerekek, hanem a tiszakécskei sportegyesületek is használhatják majd. 

– A mai napon több fejlesztéssel kapcsolatban is ünnepelhetünk Tiszakécskén, itt a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának újonnan épült, gyönyörű tornacsarnokában, mondta dr. Szeberényi Gyula Tamás. –Az új sportcsarnoknak köszönhetően 21. századi körülmények között tudnak majd a pedagógusok a gyerekeknek testnevelés órát tartani. A többi kapcsolódó fejlesztés is jól mutatja, hogy Tiszakécske milyen dinamikusan fejlődik. 

Tóth János szerint nagy szükség volt már az alsó tagozaton egy új tornacsarnokra, illetve azokra a fejlesztésekre is, amikre a többi tagozaton beinvesztáltak. – Minden fejlesztés, amit a gyerekekért teszünk, befektetés a jövőbe, hangsúlyozta. Tiszakécske önkormányzatának rendkívül fontos a jövő generációja, hiszen ők jelentik településünk jövőjét. Nagyon jó hír, hogy a városban folyamatosan emelkedik a gyereklétszám. Ezt láthatjuk a helyi óvodák statisztikáiban és ezeknek a gyermekeknek biztosítani kell a megfelelő körülményeket az iskolákban is. 

Pálfi Tamás szerint egy hatalmas projekt valósult meg a tiszakécskei intézmény különböző feladatellátásaira, illetve eszközbeszerzésre. Megköszönte mindenkinek, aki a beruházás kivitelezésében részt vett, mert mindent megtettek azért, hogy a legszebb és legmodernebb környezetet hozzák létre a gyermekek számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!