Beruházás

2023.07.20. 17:30

Befejezték a csapadékvíz-elvezetési projekt második ütemét Fülöpszálláson

Közel 150 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósult Fülöpszálláson a csapadékvíz-elvezetési projekt második üteme.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A projekt keretében most a település északi és északnyugati részén oldódott meg a csapadékvíz-elvezetés. Több mint 15 utcát érintett a beruházás, melyek között néhányban a természetes terepviszonyokhoz igazodva a csapadékvíz helyben tartását elősegítő nyílt, szikkasztóárkos megoldást is alkalmaztak.

Az Ady Endre utcában például a burkolt csatorna két oldalán mintegy 630 négyzetméter területen gyeprácsos burkolatot alakítottak ki, e mellett 15 darab fa pótlására és több mint 700 négyzetméter terület füvesítésére is sor került. A projekt keretében így összesen 1320,7 méter burkolt árkot és 2308,2 méter szikkasztóárkot építettek, illetve alakítottak ki.

Az új levezető rendszerrel tovább enyhülnek a település leglátogatottabb részének a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék okozta vízelvezetési problémái. Az új létesítmény modern és fenntartható környezetben, a környezetvédelmi szempontokat is előtérbe helyezve biztosítja a településközpont és a nyomvonal melletti utcák épületei, építményei védelmét, hozzájárulva a településkép megőrzéséhez. 

A vizek helyben tartására való törekvés a földmedrű és réselt, burkolt csatornák kialakításával, rekonstrukciójával tovább fokozódott. A megvalósult beruházás jelentősen javítja az itt élők életminőségét, a település további fejlődéséhez is alapul szolgál. A beruházás hozzájárul a népességfogyás megakadályozásához, az elvándorlás csökkenéséhez. A beruházás ezen helyi előnyökön túlmenően összességében hozzájárul a település, egyúttal a Kiskőrösi járás népességmegtartó erejének növeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!