Korszerűsítés

2023.02.14. 17:22

Sikeresen pályázott a technológiai fejlesztésre és szakember képzésre kiskunhalasi cég

Technológiai korszerűsítés és humánerőforrás-fejlesztés a Vízépszolg-94 Kft.-nél a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében, 132,9 millió forintot nyert a cég technológiai korszerűsítésre és a dolgozók szakmai képzésére – tájékoztatott Varga Tamás, a cég ügyvezetője.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A magyar kormány európai uniós támogatással a leghátrányosabb régiókban lévő mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosít pályázati forrást, hogy igazodni tudjanak a modern üzleti és termelési kihívásokhoz.

A Vízépszolg-94 Kft. tevékenységi körét három üzletág alkotja: mélyépítés; ivóvíz, szennyvíz, környezetvédelmi vizsgálatok; vízmérőjavítás, hitelesítés – mondta el Varga Tamás. Hozzátette: a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt mindhárom üzletág fejlesztését szolgálta. Az elnyert 132,59 millió forintból technológiai korszerűsítésre és humánerőforrás-fejlesztésre nyílt lehetőség a vállalkozás kiskunhalasi telephelyén – fejtette ki.

Elmondta, hogy a vállalkozás gépparkját bővítették egy 17,5 tonnás és egy 38,5 tonnás láncos kotrógéppel, illetve egy 2,6 tonnás bontókalapáccsal bővült, ezzel korszerűsítve a mélyépítési üzletág technológiai rendszerét. 

– A cég telephelyének legnagyobb villamosenergia fogyasztója a környezetvédelmi laboratórium, ahol több nagy teljesítményű eszközt is használnak. A projekt keretében a villamosenergiaigény fedezésére napelemes rendszer is került az épület tetejére – tette hozzá.

– A sikeres pályázatnak köszönhetően a hatékony munkavégzés érdekében munkavállalói értékelési rendszer kialakítására, illetve egy 20 órás, a hatékony időtervezést és felhasználást segítő képzésre is sor került – mondta el Varga Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!