Beruházás

2021.12.08. 19:55

Új részleggel bővül a kiskunhalasi cég

A Halaspack olyan új tevékenységbe kezd, melynek során a gyártáshoz használt ragasztóanyagot is a cég állítja elő. A vállalat életében ez azért nagyon fontos beruházás, mert az utóbbi időben előfordult, hogy a ragasztóanyag késve érkezett külföldről, ami elakadásokat jelentett a termelésben – mondta el Lengyel Péter cégvezető.

Pozsgai Ákos

Ragasztógyártó üzemet épít a Halaspack

A fejlesztés során egy korábban raktárként használt épületet alakítanak át és teszik alkalmassá a ragasztógyártósor fogadására. A beruházás összesen 504 millió forintba kerül, ebből 353 millió forint visszatérítendő támogatást a kiskunhalasi cég a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására kiírt pályázaton nyert el.

A fejlesztés eredményeképpen a Halaspacknál hamarosan beindulhat a ragasztógyártás, ezzel egyrészt előállítja a saját maga papírgyártó tevékenységéhez szükséges ragasztót, amit eddig külső cégtől vásároltak. A saját ragasztógyártás jóval hatékonyabb, gazdaságosabb, és kiszámíthatóbb ellátást biztosít a termeléshez. Másrészt a ragasztóból eladásra is tud termelni a cégcsoport más országokban működő gyár számára, amellyel az exportbevételt hosszú távon 40 százalékkal, az árbevételt 10 százalékkal lesz képes növelni – közölte a cég vezetője.

A megvalósuló beruházás projektelemeként napelemet is telepítenek az új technológia energiaellátásához, valamint egy robbanásbiztos targoncát is vásárolnak. A beruházás – mely stabilizálja a cég itthoni és külföldi szerepét, gazdasági helyzetét egyaránt – hozzájárul a jelenlegi munkahelyek megtartásához, a beruházás a tervek szerint két év múlva készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!