Kiskőrös

2021.05.06. 13:43

Fejlesztések miatt két hétre leáll a termelés a Protokon Kft.-nél

Kiskőrös legnagyobb adózója, a Protokon Kft. magasabb sebességre kapcsol gyártóüzemében. Fejlesztések miatt két hétre leáll a termelés.

Barta Zsolt

Jelentős fejlesztés kezdődik a Protokon Kft.-nél

Forrás: Subáné Kiss Kriszta

A város legnagyobb vállalata az amerikai tulajdonú Protokon Kft., amely a legtöbb adót fizeti be a város kasszájába. Meg nem erősített források szerint ez több mint 100 millió forint évente. Ez az összeg nagyon fontos a település költségvetésében, mivel ez adja annak az anyagi alapnak egy jelentős részét, amely önrészt képez a kiskőrösi önkormányzati pályázatok számára. A cég, amely sportszergyártással foglalkozik, ezekben a hetekben fejleszt. Erről Vincze László termelési menedzser adott tájékoztatást.

– A gyárban két festőüzem működik. A Festő1 2003-ban készült el, majd 2015-ben kibővítettük, a Festő2-t 2005-ben telepítettük. A folyamatos és szakszerű karbantartások ellenére is szükségessé vált a festősorok felújítása. Ez a nagyberuházás három ütemben valósul meg. Az első ütemen már túl vagyunk, és jelentős minőségi javulást értünk el a munkában. Nemrégiben írtuk alá a kivitelezővel a felújítás második és harmadik ütemének a megrendelését. A leállásunkra időzítjük a startot, ami a 19. és a 20. hétre esik. Azaz jövő héten indul. Ez a festőüzem-felújítás meghaladja a 400 ezer dollárnyi értéket. Aktuálissá vált a csiszolóüzem felújítása, modernizálása is. Modern, elszívással ellátott csiszolóasztalokkal felszerelt, világos, nyolc munkahelyes műhelyt alakítottunk ki, ami a régi elszívó helyett újat kapott. Szintén a májusi leálláskor történik meg vállalatunk első szemcseszóró berendezésének üzembe állítása, amitől jelentős minőségi javulást várunk – mondta a menedzser.

Az amerikai tulajdonú nagyvállalat a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara TOP 100-as tavalyelőtti kiadványa szerint a megyei legnagyobb cégek között a 21. helyet foglalja el az árbevétele – 23,807 milliárd forint – alapján. A jelentés szerint 436 dolgozót tartottak számon, akik 6,1 milliárd forintnyi adózás előtti eredményt értek el.

Jelentős fejlesztés kezdődik a Protokon Kft.-nél
Fotó: Subáné Kiss Kriszta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!