fórum

2021.05.27. 11:43

Bemutatták a bácsalmási iparterület fejlesztését

Szerdán délután vállalkozói fórumot tartottak a Bácsalmási Kulturális Központban, melynek résztvevői megismerhették a bácsalmási iparterület kialakítását.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

Németh Balázs polgármester köszöntője után Vedelek Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke egy rövid tájékoztatást adott a különböző pályázatokról. Elmondta, hogy az elmúlt uniós ciklusban, Bács-Kiskun megyében valamivel több, mint 500 TOP-os pályázat valósul meg mintegy 72 milliárd forintértékben. Bácsalmáshoz kapcsolódóan említést tett arról, hogy ez a kistérség a negyedik leghátrányosabb kistérségnek számít a megyében. Ebben a környezetben évtizedes hátrányokat kell ledolgozni. Éppen ezért nagyon nagy szükség van a különböző fejlesztésekre, mint ahogy most is történt egy új iparterület létrehozásával.

A település első embere beszámolt a munkaerő helyzetről: míg a korábbi időszakokban 20 százalékos munkanélküliséggel számoltak, most ez a mutató 4-5 százalékosnak mondható.

Az ipari park kapcsán elmondta, hogy a 13.6 hektáros területen 11 db egymástól különálló parcellát alakítottak ki, megközelítőleg 12 hektáros hasznos területtel. Az iparterület közművel való ellátását a közelmúltban fejezték be, mely magába foglal egy 765 méter hosszú és 6 méter széles feltáró utat is. Ezen a burkolt útfelülettel elérhető az összes parcella. Az elmúlt évben megépült az első üzemcsarnok és most tervezés alatt áll a második csarnok megvalósítása is.

Vedelek Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke és Németh Balázs polgármester
Fotó: Juhász Jenő

Mess Gabriella osztályvezető pedig az ipari területek fejlesztéséről és a befektetésösztönzésről tájékoztatta a jelenlévőket. Kiemelten foglalkozott a bácsalmási zöldmezős beruházással, melynek köszönhetően itt gyakorlatilag három lépésben valósulhatnak meg a fejlesztések. A fórumot követően a résztvevők megtekintették a bácskai kisváros egyik legnagyobb beruházását.

A fórum résztvevői
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!